День пам’яті та примирення.

У неділю, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.
Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.
У закладі освіти КЗ « Есхарівський ліцей» класними керівниками з учнями ліцею проведено ряд заходів, присвячених цій знаменній даті. Їхньою метою було виховувати у дітей почуття патріотизму ; шанобливе відношення до історичної пам’яті свого народу. Під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» проведені інформаційні повідомлення, відео- розповіді, переглянуті тематичні відеоролики, запропонована акція «Доповни одяг червоним маком». Учні співали пісні про мир, переглядали презентації «Мужність і відвага крізь покоління», «Часи не обирають». Колектив ліцею вшанував пам’ять людей, які віддали своє життя за мир та спокій на українській землі і поклав квіти до пам’ятника загиблим воїнам.
8 та 9 травня ми вшановуємо тих, хто обороняв свою землю під час Другої світової війни, тих, хто зараз виборює право на вільне життя у своїй країні , тих, кому була, є і буде не байдужа доля рідної держави.
Пам’ятаємо … Перемагаємо…Сьогодні працівники КЗ «Есхарівський ліцей» взяли участь у мітингу, присвяченому Дню пам’яті та примирення, який відбувся в селищі..

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *